- Po03. 02.
- brak danych
- Wt04. 02.
- brak danych
- Śr05. 02.
- brak danych
- Cz06. 02.
- brak danych
- Pt07. 02.
- brak danych
- So08. 02.
- Nieczynna
- Ni09. 02.
- Nieczynna
Alergeny
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
1. GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą );
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekari, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, rozmaryn, papryka słodka, papryka ostra, papryka wędzona, kminek, curry, kurkuma, imbir, czosnek granulowany, lubczyk, gałka muszkatałowa, cynamon.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.