- Po21. 10.
Zupa krupnik 250 ml (7,9)
Kotlet mielony 100 g (1,3,7)
Ziemniaki gotowane z koperkiem 180 g
Groszek z marchewką 80 g (1,7)
Sok jabłkowy 200 ml
Mandarynka 1 szt.- Wt22. 10.
Zupa z czerwonej soczewicy 250 ml (7,9)
Łazanki z kapustą i kiełbaską 120 g (1,3)
Kompot wieloowocowy 200 ml
Mus owocowy 100/110 g- Śr23. 10.
Zupa ziemniaczana 250 ml (1,7,9)
Boeuf Strogonow 110 g (1)
Kasza bulgur 100 g
Surówka z marchewki i pora 90 g
Woda z cytryną i miodem 200 ml
Actimel – napój jogurtowy100 g (7)- Cz24. 10.
Zupa jarzynowa 250 ml (7,9)
Udko pieczone 150 g
Ziemniaki gotowane z koperkiem 180 g
Mizeria z jogurtem greckim 90 g (7)
Kompot wiśniowy 200 ml
Mix owoców (kiwi, melon, pomelo) 100g- Pt25. 10.
Zupa barszcz czerwony 250 g (3,9)
Ryba z pieca z sosem cytrynowy 100 g (1,4,7)
Ziemniaczki z pieca (cząstki) 150 g
Mix sałat, pomidor, ogórek, cebula czerwona, sos winegret 90 g (10)
Woda z cytryna i miętą 200 ml
Ciasto drożdżowe z jabłkiem 50 g (1,3,7)- So26. 10.
- Nieczynna
- Ni27. 10.
- Nieczynna
Alergeny
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
1. GLUTEN tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą );
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekari, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.
Informacje o obecności poszczególnych alergenów podawane będą w codziennym jadłospisie.
Do przygotowywania posiłków używane są przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny, pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, rozmaryn, papryka słodka, papryka ostra, papryka wędzona, kminek, curry, kurkuma, imbir, czosnek granulowany, lubczyk, gałka muszkatałowa, cynamon.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.